
Zwaardvis
Dit vleesmes heeft snelheid. Geschikt om met de smalle punt langs de botten te snijden.
Door het lange lemmet met scherpe snede, kunnen er mooie plakken mee gesneden worden.
Het mes heeft twee dwarse, messing spacers, die in het heft de overgang van het bot naar het ebbenhout vormen.

De krop heeft een gat, oorspronkelijk bedoeld voor de scharnierende bout van de heggenschaar, waarvan dit mes gesmeed is

Lemmet: vleesmes
Grip: links- en rechtshandig, voor de kleine en gemiddelde hand
Zwaartepunt uitlijning: heft
Materiaal heft: bot Wagyu rechter dijbeen
Datum productie: Februari 2021
Prijs: € 1.250,00 Galerie Speer, Amsterdam
Lemmet: vleesmes
Grip: links- en rechtshandig, voor de kleine en gemiddelde hand
Zwaartepunt uitlijning: heft
Snede: bolle vouw
Slijpwijze: dubbel bevle
Scherpte: zeer scherp
Materiaal heft:
bot Wagyu rechter dijbeen
Spacer: geen
Krop: staal gestuikt
Pommel: ebbenhout en staal
Pennen: één messing pen
Afmetingen:
Gewicht: 194 gram
Lengte lemmet (tot aan de hiel): 17,0 cm
Lengte heft (incl. krop en pommel): 14,5 cm
Dikte lemmet (rug): 2,6 mm
Lengte totaal: 31,5 cm