Zwaardvis

Zwaardvis

Dit vleesmes heeft snelheid. Geschikt om met de smalle punt langs de botten te snijden.
Door het lange lemmet met scherpe snede, kunnen er mooie plakken mee gesneden worden.
Het mes heeft twee dwarse, messing spacers, die in het heft de overgang van het bot naar het ebbenhout vormen.

Very pointy blade, boning knife

Het lemmet is uiterst spits gevormd

Handle of wagyu bone, brass and 1 rivet

Het heft heeft één dikke messing pen

Wagyu number in the bolster

In de krop staat het Wagyu nummer gegraveerd

Tang

De tang verdikt zich in de richting van de pommel

Bolster

De krop heeft een gat, oorspronkelijk bedoeld voor de scharnierende bout van de heggenschaar, waarvan dit mes gesmeed is

Wagyu number in bolster

Het Wagyu nummer staat in de krop gegraveerd

Butt

Het ebbenhouten sluitstuk van het heft is bevestigd met twee messing pennen

luxury gift box

Lemmet: vleesmes
Grip: links- en rechtshandig, voor de kleine en gemiddelde hand
Zwaartepunt uitlijning: heft

Materiaal heft: bot Wagyu rechter dijbeen

Datum productie: Februari 2021

Prijs: € 1.250,00 Galerie Speer, Amsterdam

Lemmet: vleesmes
Grip: links- en rechtshandig, voor de kleine en gemiddelde hand
Zwaartepunt uitlijning: heft
Snede: bolle vouw
Slijpwijze: dubbel bevle
Scherpte: zeer scherp

Materiaal heft:
bot Wagyu rechter dijbeen
Spacer: geen
Krop: staal gestuikt
Pommel: ebbenhout en staal
Pennen: één messing pen

Afmetingen:
Gewicht: 194 gram
Lengte lemmet (tot aan de hiel): 17,0 cm
Lengte heft (incl. krop en pommel): 14,5 cm
Dikte lemmet (rug): 2,6 mm
Lengte totaal: 31,5 cm