Dwarse Tang

Dwarse Tang

Deze slicer is gemaakt van een dikke, Engelse blikschaar uit de jaren ’50. De tang in het heft staat bij dit mes haaks op het lemmet, waar normaal gesproken de tang in het verlengde van het lemmet ligt. Een uitzonderlijk mes.

convex belly

De vouw heeft een lichte bolling

Transvere placed tang

De tang staat dwars op het lemmet

Wagyu bone, 4 brass rivets

Het Wagyu bot zit met vier messing pinnen bevestigd aan de tang

Top of the handle

De bovenkant van het heft

Bolster op wagyu bone (up) and ebony (down)

De pommel is aan de bovenkant van Wagyu bot, en aan de onderkant van ebbenhout

Bolster

De pommel, onderzijde

Logo, date of production

Het logo, en de datum van productie: januari 2021

Bolster with a tear

In de krop staat het Wagyu nummer W63940

luxury gift box

Lemmet: slicer
Grip: links- en rechtshandig, voor de gemiddelde en grote hand
Zwaartepunt uitlijning: heft

Heft: bot Wagyu opper armbeen, ebbenhout

Datum productie: Januari 2021

Prijs: € 1150,00

Raw forged

De ruwe versie

Lemmet: slicer
Grip: links- en rechtshandig, voor de gemiddelde en grote hand
Zwaartepunt uitlijning: heft

Snede: full flat
Slijpwijze: dubbel bevle
Scherpte: zeer scherp

Materiaal heft:
Heft: bot Wagyu opper armbeen, ebbenhout
Spacer: ebben
Krop: staal
Pommel: staal, Wagyu bot, ebbenhout
Pennen: messing

Afmetingen
Gewicht: 330 gram
Lengte lemmet (tot aan de hiel): 11,5 cm
Lengte heft (incl. krop en pommel): 19,4 cm
Dikte lemmet (rug): 2,2 mm
Lengte totaal: 32,2 cm