De Vijl

De Vijl

Deze slicer is gemaakt van een zeer hard stalen, professionele vijl. Ook de tang van het mes bestaat uit het vijlgedeelte. De pommel van het mes is in een krul gesmeed uit de arend van de vijl.

Blade of a file

Het lemmet is spatelvormig, de overgang van het heft naar de krop is van ebbenhout

Handle of solid Wagyu bone

Het heft is van massief Wagyu bot

Tang, no spacers

Het heft heeft geen spacers

Bolster

Door stuiking van de krop is de tanding vervormd. Het nummer van de Wagyu is gegraveerd

Logo and production date

Productiedatum: Januari 2021

Brass butt, brass rivets

De haak om het mes op te hangen. De twee messing pennen fixeren het heft aan de tang

luxury gift box

Lemmet: slicer
Grip: links- en rechtshandig, voor de kleine/gemiddelde en grote hand
Zwaartepunt uitlijning: zeer licht op het lemmet

Heft: bot Wagyu dijbeen, ebbenhout, messing

Datum productie: Januari 2021

Prijs: € 840,00

Teeth of the file

We zien hier duidelijk hoe tijdens het stuiken van de krop, de tanding van de vijl vervormt

Raw blade

Een tussenstap bij het smeedproces. Het drijven van het lemmet en het stuiken van de krop zijn gedaan

Lemmet: slicer
Grip: links- en rechtshandig, voor de kleine/gemiddelde en grote hand
Zwaartepunt uitlijning: zeer licht op het lemmet

Snede: full flat
Slijpwijze: dubbel bevle
Scherpte: scherp/gebruiks scherp

Materiaal heft:
Heft: bot Wagyu dijbeen, ebbenhout, messing
Spacer: geen
Krop: staal (gestuikt)
Pommel: staal
Pennen: staal

Afmetingen
Gewicht: 268 gram
Lengte lemmet (tot aan de hiel): 15,5 cm
Lengte heft (incl. krop en pommel): 15,3 cm
Dikte lemmet (rug): 2,7 mm
Lengte totaal: 31,2 cm