Collectie Wagyu W63940

De Wagyu W63940 collectie bestaat uit elf hand gesmede messen. Koksmessen, slicers, een vleesmes en een handmesje. De heften zijn gemaakt van de beenderen van één Wagyu os, geregistreerd onder het nummer W63940. Elf unica. Deze collectie is gelimiteerd omdat alle geschikte botten verwerkt zijn.

Het Wagyu rund W63940

Deze os behoort, samen met de fokstier vanuit Duitsland, tot één van de eerste Wagyu runderen op de Boerderij van Bronckhorster Beef. Boeren vanuit een sterke visie. Kringlooplandbouw, met behoud van lokale flora en fauna. Het zelf telen van de eigen gewassen, gebruik makend van de mest van de dieren. De runderen lopen in hun eigen familiekudde, en groeien samen op. Ze hebben alle ruimte, zowel in de wei als in de open strostal.

De Wagyu koeien worden drachtig door natuurlijke dekking van de eigen stier, de kalfjes groeien op bij hun eigen moeder.

Liefde voor de koe

BronckhorsterBeef is een prachtig bedrijf, met verantwoord, en onovertroffen Wagyu vlees.

Deze Wagyu W63940 collectie bestaat uit de onderstaande elf messen. Elf unica. Deze collectie is gelimiteerd omdat alle geschikte botten verwerkt zijn. Fotografie: Speer, Amsterdam

Kastanje

De kastanje is een handig en stevig koksmes. Een mes voor in de keuken en op op tafel, met zware ebbehouten pommel.

De Schouder

Dit zeer forse koksmes is geschikt voor de grote hand. Het heft is gemaakt uit de linkerschouder van de Wagyu.

Zwaardvis

Dit vleesmes is geschikt om met de smalle punt langs de botten te snijden. Door het lange lemmet met scherpe snede, kunnen er mooie plakken mee gesneden worden.

Mini Spider

Dit is een bijzonder mesje. Het is echt klein, en pittig scherp. Voor in de keuken, aan de wand, en aan tafel.

Dwarse Tang

Deze slicer is gemaakt van een dikke, Engelse blikschaar uit de jaren ’50. De tang in het heft staat bij dit mes haaks op het lemmet

De Vijl

Deze slicer is gemaakt van een zeer hard stalen, professionele vijl. Ook de tang van het mes bestaat uit het vijlgedeelte.

De Bij

De Bij is een bijzonder gevormde slicer. De gestuikte krop van het mes geeft ruimte aan de wijsvinger.

Victoria

De Victoria is een echt fors koksmes. Een groot mes, voor de gemiddelde en kleine hand. Dit kloeke mes is een echt tafelstuk.

Robusto

De Robusto is een robuust koksmes. Het heeft een stevige rug, en het heft is gemaakt van twee stukken massief bot uit het dijbeen.

Engelse Moer

De Engelse Moer is een zeer royale slicer. Gesmeed van een zeer harde Engelse moersleutel. Een mes met een opvallend lang lemmet.

De Boogvogel

De Boogvogel is een handzaam koksmes. Het staal is gesmeed in een doorlopende boog, van de pommel, tot aan de punt van het lemmet.